Cele i Strategia Działania

***

Celem Fundacji jest prowadzenie działalności z zakresu dobroczynności, ochrony zdrowia i pomocy społecznej, a także działalności naukowej i oświatowej w tym:

a)  Wykształcenie i ukształtowanie odpowiedzialnych współpracowników i przedsiębiorców
b)  Tworzenie miejsc pracy, w których pracownicy będą traktowani podmiotowo
c)  Zapewnienie gwarancji opieki zdrowotnej oraz bytowej osobom poświęcającym swój czas i majątek dla dobra innych, realizując misję i cele Fundacji, o ile osoby te znajdą się w niedostatku.

***

Fundacja realizuje swoje cele w szczególności poprzez:

• Zapewnienie menedżerom możliwości uzyskania wsparcia kompetencyjnego i doradczego doświadczonych menedżerów oraz specjalistów z różnych dziedzin w formie spotkań, zamkniętych i otwartych szkoleń, seminariów a także paneli dyskusyjnych*
  • Zakładanie podmiotów gospodarczych – spółek kapitałowych zarządzanych w systemie ajencyjnym –  w których współpracownicy i przedsiębiorcy mogliby praktykować oraz doskonalić zdobywane umiejętności (stały podział Marży Brutto: 20% Kapitał Rezerwowy, 10% inwestycje w pracowników, 70% koszty ogólne, w tym wynagrodzenie Kierownika)
  • Nadzór (doradczy, bez przejmowania odpowiedzialności) i motywowanie do Dobrej Pracy
  • Cykliczną ocenę wydajności i stylu zarządzania z informacją zwrotną

Etapy rekrutacji:

1. Poszukamy „pokornych”, przedsiębiorczych ludzi, otwartych na krytykę i ukierunkowanych na ciągłe doskonalenie swoich kompetencji, którzy chcą nauczyć się w praktyce zarządzania  małymi i średnimi przedsiębiorstwami – „dobre jest wrogiem wielkiego”.
  2. Dokonamy selekcji kandydatów  przez właściwą rekrutację, szkolenia i testy praktyczne – „po owocach ich poznacie”.
  3. Powierzymy im w zarządzanie małe spółki z o.o. lub działy małych i średnich przedsiębiorstw.

* Praktyczna Szkoła Przedsiębiorczości, Klub Przedsiębiorców TABGHA, Duszpasterstwo ‘Talent’

Komentarze są wyłaczone.